Doopjurk van ivoorkleurig geborduurd tule en brede kantstroken langs de onderranden

 

Doopjurk met lange mouw van machinale katoenen tule. Garnering: een brede, handgeborduurde pas van het zelfde materiaal, voortgaand richting zoom tot en met de open sluiting van het achterpand....

Maker
Maison du Chateau
Objectnummer
74682
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1922
Herkomst
2005.02.26 Gemaakt voor de doop van de schenkster 25 juni 1922. Daarna werden nog acht kinderen uit hetzelfde Rotterdamse gezin in de jurk gedoopt. En later nog 17 kleinkinderen.

Doopjurk met lange mouw van machinale katoenen tule. Garnering: een brede, handgeborduurde pas van het zelfde materiaal, voortgaand richting zoom tot en met de open sluiting van het achterpand. Een machinaal kantje van 1,5 cm breed met een Point de Paris-grond volgt de gehele aanzetlijn. Zowel hals-, als taillelijn evenals de mouwtjes worden geaccentueerd met hetzelfde kantje maar dan dubbel, met daartussen een entre-deux. Langs de onderkant van de jurk een machinale kant van 6,5 cm breed, eveneens met een Point-de-Paris-grond maar van een verfijnder genre. Ook hier de entre deux. Een zijden onderjurk. Pellerine: Twee lagen katoenen tule, waarvan de bovenste handgeborduuurd met dezelfde strooimotiefjes als de bijbehorende jurk. Beide lagen zijn afgezet met hetzelfde kant als aan de onderkant van de jurk, ook hier een entre-deux tussen stof en kant. Gevoerd met zijde. Zijden strikbandje.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie