Doopjurk

 

Ivoorkleurig lange doop jurk van satijn met opgehechte tulen bovenstuk en mechelse kant Het satijnen jurkje is achter gedeeltelijk geopend, aan de halslijn bij het middel gesloten door bandjes,...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 13117
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1840 - 1860
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
aankoop 1966 aankoop 1966-10-12

Ivoorkleurig lange doop jurk van satijn met opgehechte tulen bovenstuk en mechelse kant Het satijnen jurkje is achter gedeeltelijk geopend, aan de halslijn bij het middel gesloten door bandjes, gehaald door schuifjes en dicht gestrikt, de lange rok is tegen het lijfje ingerimpled, korte rechte mouwtjes. Het opgehechte grofmazige tule lijfje is achter geheel geopend. Gesloten door 2 kleine parelmoren knoopjes en trensjes, rond dehals ingehaald door crème zijden lintje en dichtgestrikt. Korte, rechte mouwtjes bedekt door overmouwtje van mechelse kant. Driehoekige voorpand van het lijfje met 3 horizontale rijtjes van ingerimpelde kantjes, dito kantje langs de hals. Voor en achter een over de schouders naar het midden smaller toelopende strook kant. Het lijfje is onderaan afgewerkt met voering, waarschijnlijk ontbreekt de tulen overrok. Beschrijving aanpassen, rok eerder noemen. Rok losgehaald.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie