Demi-parure in etui

 

Demi-parure van 'en cantille' gevlochten gouddraad met geslepen amethisten. Set bestaande uit een dubbel collier met hanger, gemonteerd met een grote ruitvormige en drie kleinere pegelvormige...

Maker
Ploem, Guillaume Louis
Objectnummer
KA 18269.1/4
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1820 - 1840
Herkomst
aankoop 1986 aankoop 1986-01-19

Demi-parure van 'en cantille' gevlochten gouddraad met geslepen amethisten. Set bestaande uit een dubbel collier met hanger, gemonteerd met een grote ruitvormige en drie kleinere pegelvormige amethisten en twee oorhangers, elk gemonteerd met een kleine ruitvormige en drie grotere pegelvormige amethisten. De twee rijen van het collier bijeengehouden door twee verschuifbare rozetten, de uiteinden met twee identieke vaste rozetten en haken voor bevestiging aan tweedelige hanger, door middel van speld in twee varianten tevens afzonderlijk als broche te dragen. Oorhangers, elk bestaande uit twee delen. Ovaal bovendeel met ruitvormige amethist, omgeven door spinnetjes. Hieronder een rozet met drie pegelvormige amethisten. Oorhaken met schroefsluiting.

Demi-parure geborgen in etui van groen leer, met goud bestempeld. Interieur bekleed met beige fluweel en roomwitte zijde.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie