Damesjapon

 

Damesjapon van donkerbruine geruite wol, gevoerd met bruine voeringszijde. Strakke rechte rok met middenachter een plooi. Aangezet onderlijfje met spagetti-bandjes van donkerbruine zijde. Het...

Maker
Hirsch & Cie
Objectnummer
KA 19404
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1950 - 1960
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 20e en 21e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
schenking 1994 schenking 1994-05-25

Damesjapon van donkerbruine geruite wol, gevoerd met bruine voeringszijde. Strakke rechte rok met middenachter een plooi. Aangezet onderlijfje met spagetti-bandjes van donkerbruine zijde. Het bovenlijfje is enkel aan de voorzijde in de taillenaad aan de rok gestikt. Sluiting middenachter met vier stofovertrokken knopen en knoopsgaten. Het onder gedeelte is schuin geknipt, als jasje afgewerkt en hangt klokkend tot de taille, los op de rok. Brede ceintuur met middenvoor een opgenaaide strik, middenachter sluitend met twee haken en ogen. De japon heeft toebehoord aan de moeder van de schenkster, mevrouw M.C. van der Kolk-Prent. Volgens haar gegevens is de jurk ontworpen en gemaakt door Max Heymans (het etiket ontbreekt echter).

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie