Damesensemble bestaande uit jurk en sjaal

 

001: Mouwloze jurk van polyester, enkellang met hemdvormig lijf. De jurk bestaat uit twee lagen doorschijnende stof: zwart aan de buitenkant en lichtblauw aan de binnenkant. Het lijfje is...

Maker
Miyake, Issey
Objectnummer
29042/001-003
Instelling
Centraal Museum
Periode
2001
Herkomst
aankoop, 2001-03-27

001: Mouwloze jurk van polyester, enkellang met hemdvormig lijf. De jurk bestaat uit twee lagen doorschijnende stof: zwart aan de buitenkant en lichtblauw aan de binnenkant. Het lijfje is geplisseerd. De rok vormt een geheel met het lijf maar heeft geen plissé, waaiert daardoor wijd uit. Door rondjes van tule los tussen twee lagen stof te leggen ontstaan in de zoom van de shawl en de rok een fraai drie-dimensionaal effect.

002: Shawl van polyester bestaat uit twee aan elkaar genaaide banen stof en heeft zo een zwarte en een lichtblauwe zijde. De stof is fijn geplisseerd over bijna de gehele lengte maar niet de uiteinden. In de uiteinden is de ruimte tussen de twee stoflagen gevuld met talloze stukjes zwarte tule die in rondjes (doorsnede 4 cm) geknipt zijn. Dit vult de shawl op en geeft 'm volumineuze uit einden. Stikseltjes houden de twee stoflagen bij elkaar en zorgen ervoor dat de tule-rondjes in de uiteinden blijven.

003: Onderrok van cupra. Lichtblauw. Eenvoudig model: recht en met elastiek door tunnel in taille.

P.a.p. (prêt-à-porter)

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie