Dames onderbroek (reform)

 

Proefmodel van de Vereeniging vakschool voor verbetering van vrouwen- en kinderkleeding. Onderbroek van crèmekleurige geruwd tricot met brede heupband van crèmekleurig katoen. Aan de voorzijde...

Objectnummer
KA 20105
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1909/1926
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
schenking 1998

Proefmodel van de Vereeniging vakschool voor verbetering van vrouwen- en kinderkleeding. Onderbroek van crèmekleurige geruwd tricot met brede heupband van crèmekleurig katoen. Aan de voorzijde onder aan de heupband twee met stof overtrokken knopen waaraan twee lengtes roze knoopsgaten elastiek. Onderaan de rechter elastiek een parelmoeren knoop (ontbreekt links) ter bevestiging van de kousen. In het kruis een vierkante inzet. Pijpen onderaan afgewerkt met een tricot boord. Klepsluiting aan de achterzijde. De achterpanden zijn gerimpeld aan de tailleband gezet. De heupband en de klep worden beiden gesloten met drie stofovertrokken knopen. Links van de klep een extra stofknoop (rechts ontbreekt). Op het kartonnen label: 'VEREENIGING VAKSCHOOL VOOR VERBETERING VAN VROUWEN- EN KINDERKLEEDING. MODELLEN VAN HET HOOFDBESTUUR. M. VII. 2. TRICOTBROEK MET HEUPBOORD. De onderrand van den heupboord vormt de draaglijn voor de kousophouders. KNIPPATROON. heupboord f 0,05.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie