Dames onderbroek

 

Dames onderbroek van wit katoen. Het voorpand heeft zes coupenaden en is aan de bovenzijde afgewerkt met vulkoord. Zijsplitten in de taille, sluitend met striklinten. Het achterpand is gerimpeld...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 22079.2
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1890 - 1910
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
schenking 2005 schenking 2005-01-18

Dames onderbroek van wit katoen. Het voorpand heeft zes coupenaden en is aan de bovenzijde afgewerkt met vulkoord. Zijsplitten in de taille, sluitend met striklinten. Het achterpand is gerimpeld aan de tailleband gezet. In de tailleband twee tunnels voor de striklinten. Middenachter in tailleband een horizontaal knoopsgat, dat is dichtgenaaid. De pijpen zijn onderaan versierd met aangerimpelde stroken katoen, met twee entre-deuxs van machinaal kant. Zoom afgezet met idem kant. De onderbroek had oorspronkelijk een open kruis (tot trensje middenvoor), maar is later met de hand dichtgenaaid. Oorspronkelijk zat de sluiting van de broek middenachter (knoop en knoopsgat), later zijn de zijsplitten gemaakt (machinaal genaaid). Middenvoor bij tailleband in wit geborduurd: 'RCO'. Aan binnenzijde linksboven bij striklint in rood geborduurd: '.87 CA', hieronder in zwarte inkt geschreven: '425'.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie