Crinoline

 

Crinoline van crèmekleurig katoen. Tailleband waaraan zeven verticale banden. Onderaan twee stalen hoepels, omsponnen met idem katoen. De stalen banden zijn allebei aan de voorzijde gesloten door...

Objectnummer
KA 14972
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1867
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
aankoop 1972

Crinoline van crèmekleurig katoen. Tailleband waaraan zeven verticale banden. Onderaan twee stalen hoepels, omsponnen met idem katoen. De stalen banden zijn allebei aan de voorzijde gesloten door middel van twee katoenen bandjes. Omdat de drie achterste verticale banden dichter bij elkaar zijn geplaatst staat de crinoline aan de achterzijde iets uit. Tailleband aan de voorzijde gesloten met twee striklinten. De crinoline is samengesteld uit oudere onderdelen, de roestvlekken duiden erop dat de rok oorspronkelijk meer hoepels had. De hoepelrok is geheel met de hand genaaid. De bovenste hoepel is gebroken.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie