Crinoline

 

Crinoline van donker bruin katoen met horizontaal ingeweven lichtbruine tunnels voor de hoepels. Tailleband met dubbel geweven onderzijde, waartussen de rok is bevestigd. Middenvoor een metalen...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 1133
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1858 - 1862
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
schenking schenking

Crinoline van donker bruin katoen met horizontaal ingeweven lichtbruine tunnels voor de hoepels. Tailleband met dubbel geweven onderzijde, waartussen de rok is bevestigd. Middenvoor een metalen gesp sluiting, waarvan één deel ontbreekt. De rok is gerimpeld aan de tailleband gezet. Middenvoor een split voor de instap. Zeer waarschijnlijk is de rok later vermaakt waardoor de split aan de achterzijde lijkt te zitten. De onderste zeven van de acht tunnels zijn voorzien van metalen hoepels omsponnen met katoen. De hoepelrok is geheel met de hand genaaid. Één hoepel is gebroken. De gaten in de rok zijn op twee plaatsen aan de binnenzijde gerestaureerd met donkerbruine zijde, die aan het vergaan is. Aan weerszijden in de taille twee witte katoenen banden van recente datum.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie