Crinoline

 

Crinoline van crèmekleurig katoen met onderaan drie opgenaaide blauw/wit gestreepte sierbanden. Gladde tailleband middenvoor gesloten met messingkleurig metalen haak en twee ogen. De rok bestaat...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 1129
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1860 - 1867
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
schenking schenking

Crinoline van crèmekleurig katoen met onderaan drie opgenaaide blauw/wit gestreepte sierbanden. Gladde tailleband middenvoor gesloten met messingkleurig metalen haak en twee ogen. De rok bestaat uit één voorpand, twee gerende zijpanden en twee gerende achterpanden. De rok is opzij en aan de achterzijde gerimpeld aan de tailleband gezet. Door het model staat de rok aan de achterzijde in een sleep uit. Aan de binnenzijde van de rok zijn vanaf de tailleband zes tunnels van bruin katoenen band bevestigd, oorspronkelijk bedoeld voor hoepels. De twee bovenste tunnels van het blauwe band zijn voorzien van een metalen hoepel. De zoom is afgeknipt. De rok is machinaal genaaid (kettingsteek). De tailleband is voorzien van twee recente witte katoenen banden.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie