Corselet

 

Corselet (combinatie van een B.H., korset en jarretelles) van zwart satijn, fluweel, elastiek en metaal. Smalle schouderbanden van zwart fluweel (met de zachte kant binnen). Voorgevormde cups van...

Maker
Coevorden, Nellie van
Objectnummer
KA 22256
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1940/1949
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
schenking 2006

Corselet (combinatie van een B.H., korset en jarretelles) van zwart satijn, fluweel, elastiek en metaal. Smalle schouderbanden van zwart fluweel (met de zachte kant binnen). Voorgevormde cups van zwarte voeringsstof bekleed met tule. Middenvoor verstevigd door een dubbele laag stof, diagonaal doorgestikt en voorzien van drie verticale baleinen (18 cm lang). Aan de onderzijde middenvoor een driehoekige inzet van zwart elastiek. Middenachter een brede inzet van zwart elastiek (bestaande uit twee delen). Aan de achterzijde twee baleinen (38 cm lang). Alle baleintunnels zijn aan de binnenzijde aan de bovenkant afgewerkt met zwart fluweel. Sluiting in linker zijnaad door middel van metalen haken en ogen, aan de binnenzijde gevoerd met zwart fluweel. Onderaan aan de voor- en zijkanten vier jarretels van elastiek, satijnen lint, metaal en kunststof. Op de kunststof knopjes van de jarretelles staat de tekst: 'PATENTED'.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie