Cocktailjurk met lijfje in zwarte voile en geweven rok

 

De mode van de jaren zestig werd sterk beïnvloed door de jeugdcultuur. Er ontstond een belangrijke groep jeugdige consumenten die geen banden had met haute couture. De elegante dame van de...

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Objectnummer
MMH.1995.0045
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1965/1970

De mode van de jaren zestig werd sterk beïnvloed door de jeugdcultuur. Er ontstond een belangrijke groep jeugdige consumenten die geen banden had met haute couture. De elegante dame van de voorgaande decennia maakte plaats voor een vrouw die vooral jong en sexy wou zijn. Transparante vintageblouses en ultrakorte vintageminirokken getuigen daarvan.

De mode van de jaren zestig werd sterk beïnvloed door de jeugdcultuur. Er ontstond een belangrijke groep jeugdige consumenten die geen banden had met haute couture. De elegante dame van de voorgaande decennia maakte plaats voor een vrouw die vooral jong en sexy wou zijn. Transparante vintageblouses en ultrakorte vintageminirokken getuigen daarvan. Cocktailjurk waarvan het lijfje in zwarte voile en de rok in grof geweven stof is. Het lijfje in zwarte transparante voile heeft een verlaagde taille. De rok is licht uitgeschuind. De stof van de rok is geweven in een ruwe draad. Telkens twee ecrukleurige en twee zwarte. Op elke bovenste draad zijn er ook ofwel paarlemoerkleurige ofwel zwarte pailletten verwerkt.Tussen deze draden is een goudkleurige lamédraad geweven. De ronde halsuitsnijding en de sluiting in het voorpand zijn afgeboord met dezelfde stof maar enkel met de zwarte draad en de zwarte pailletten. De mouwboorden zijn afgewerkt met dezelfde stof als de rok. De voering van de rok is in zwart satijn.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie