(Cocktail)-jurk van grijze wol, hooggesloten model met verlaagde taillenaad met kort rokdeel en drie stroken aan voorzijde

 

Cocktailjurk van grijze wol, hooggesloten model met lange mouw en opstaand boordje. Verlaagde taillenaad met kort rokdeel. 3 stroken voorzijde die naar de achterkant uitlopen in draperieen....

Maker
Frank Govers [1932-1997] (ontwerper)
Objectnummer
1009784
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1985/1995

Cocktailjurk van grijze wol, hooggesloten model met lange mouw en opstaand boordje. Verlaagde taillenaad met kort rokdeel. 3 stroken voorzijde die naar de achterkant uitlopen in draperieen. Rokdeel achter uitwaaierend. Knoopsluiting middenachter.

Zeer bijzondere cocktailjurk van Govers, erg ingetogen naar model en kleur.

Voorkant: lijfje getailleerd met bustenaad en figuurnaad. De taillenaad ligt op de heup waaronder het rokdeel begint. Opstaand boordje. Recht ingezette lange mouw met rechte schoudervulling. De mouw is vrij smal gesneden met mouwsplit met omgeslagen manchet. Sluit met 4 grijze parelmoer knopen en paspel knoopsgaten. Rokdeel met 3 horizontaal geplaatste stroken die trapsgewijs over elkaar heen liggen. Deze stroken lopen bij de zijnaad uit in een uitwaaierende draperie. Rokpand voor verder recht.

Achterkant: Lijfdeel langer dan aan de voorkant, tot over de bil. Figuurnaden over de gehele lengte van het pand. De stroken van het voorpand komen over de heupen met een bocht en lopen recht naar beneden aan de zij-achterkant. Het middenachterpand bestaat uit 3 delen, allemaal kwart cirkels waardoor de rok achter uitwaaierd. Middenachter met overslag links over rechts, 7 paspel knoopsgaten en grijze parelmoer knopen.

Jurk gevoerd met lichtere grijze voeringstof, behalve het rokdeel met de draperieen en het achterpand van de rok. Dit deel is afgewerkt met een grijs biasbandje.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie