Chapeau Claque

 

Zwarte zijden hoge hoed, de rand afgewerkt met ripslint. Tussen de buitenkant en de voering zitten 4 metalen staven met een veer die vastzitten met behulp van een clip. Binnenin de hoed is in goud...

Objectnummer
KA 19391
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1900 - 1924
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse accessoires van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
aankoop 1994 aankoop 1994-01-10

Zwarte zijden hoge hoed, de rand afgewerkt met ripslint. Tussen de buitenkant en de voering zitten 4 metalen staven met een veer die vastzitten met behulp van een clip. Binnenin de hoed is in goud de tekst gedrukt Ëxposition Universelle 1900" onder deze tekst zijn twee emblemen, de linker met een afbeelding van een vrouwenfiguur met aan haar voeten en putti, aan de rand van dit embleem is de tekst "Exposition universelle internationale de 1900 Paris", de rechter met een afbeelding van een vrouwenhoofd met lauwerkrans met daaromheen de tekst "Republique Francaise". In de rand van de hoed zit tussen de voering en de buitenkant een papiertje met de tekst "L. Heinersdorf".

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie