Capuchon met schouderstuk

 

Zwarte overmuts, behorend bij het kostuum van het Burgerweeshuis. Waarschijnlijk gedragen over het wit kanten mutsje 's winters bij het naar buiten gaan. Capuchonmodel met brede, in vorm geknipte...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KB 2077
Instelling
Amsterdam Museum
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
bruikleen 1989 bruikleen 1989-01-01

Zwarte overmuts, behorend bij het kostuum van het Burgerweeshuis. Waarschijnlijk gedragen over het wit kanten mutsje 's winters bij het naar buiten gaan. Capuchonmodel met brede, in vorm geknipte strook welke over de schouders viel. De muts + schouderstuk is afgezet met een geplooide strook zwarte wol, over het midden van deze strook loopt een dun rood koordje. Een tweede, kortere geplooide strook van 22 cm op het hoofd heeft een zwart koordje over het midden. De capuchon heeft een tussenvoering van molton en is gevoerd met zwart katoen. De bonnet wordt onder de kin gesloten d.m.v. 2 katoenen bandjes. Deze capuchons werden aangeschaft met geld uit het z.g. doekenfonds. Waarschijnlijk zijn deze capuchons, tezamen met de omslagdoek, gedragen tot 1910.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie