Bustehouder (BH) (reform)

 

Bustehouder van grof en fijn geweven wit katoen. De schouderbanden zijn in lengte verstelbaar middels vier knoopsgaten en knoop. Ronde hals versierd met machinaal kant. De twee voorpanden zijn...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 20110
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1900 - 1910
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
schenking / bruikleen 1998 schenking / bruikleen 1998-09-02

Bustehouder van grof en fijn geweven wit katoen. De schouderbanden zijn in lengte verstelbaar middels vier knoopsgaten en knoop. Ronde hals versierd met machinaal kant. De twee voorpanden zijn verticaal verstevigd met vier keer vier ingenaaide koorden. Hiertussen verstevigd met fijn katoen, ruitvormig doorgestikt. Middenvoor ter halverhoogte een vetersluiting met 10 metalen ogen en crèmekleurige veter. Achterzijde met verstelbare overslag, bestaande uit twee slippen met ieder vier knoopsgaten en knoop. De onderzijde van de bustehouder is voorzien van vier pandjes, met ieder drie knopen voor het bevestigen van onderkleding (onderrok, onderbroek). Het principe van reformkleding is dat het gewicht van de (onder)kleding aan de schouders hangt en niet aan de taille.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie