Buisje van zwart serge

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
020882
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
1800 - 1900
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
schenking 1986-12

Buisje van zwart serge met omslagen voor bijzondere gelegenheden. De hals en de mouwen zijn afgezet met rood wollen koor. Het buisje is gevoerd met een lichtbruin linnen voering waarop de initialen met rode zijde zijn aangebracht. Buisje met omslagen, zwarte serge bruin geworden door vele wassen? sluiting middenvoor met haken en ogen, ingeknipte splitjes in voorpanden. "Zij"naden achter met splitjes, achterpand langer. Lage vierkante halsuitsnijding met rood wollen koor afgewerkt, mouwen met split afgezet met rood wollen koor en voor een stukje gevoerd met dezelfde zwarte serge (omslagen), lichtbruin linnen voering met initialen in rode zijde. Gedragen bij bijzondere gelegenheden.

Aanvullingen