Bruin jurkje padvinderij, met kraagje en lange mouwen

 

Een bruin jurkje (uniform) met kraagje en lange mouwen met aan de uiteinden elk een knoop, op de schouders twee flappen met een knoop aan de jurk vastgemaakt. Aan de voorkant twee knopen. Aan de...

Objectnummer
74307-40
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1955/1970
Opschriften
Etiket: "De Gilde.Winckel Den Haag, off. verkoopcentrale v/h ned. padvindsters gilde", maat "85", "wiwilvo-groep", "N.P.G. Rotterdam".

Een bruin jurkje (uniform) met kraagje en lange mouwen met aan de uiteinden elk een knoop, op de schouders twee flappen met een knoop aan de jurk vastgemaakt. Aan de voorkant twee knopen. Aan de onderkant twee grote zakken met kleppen met elk een knoop. Aan de voorkant zijn rechts twee bruine vierkante insignes vastgenaaid met een hand en een streep in het midden, links een insigne met in het midden een groen figuurtje. Op de rechtermouw twee gele banden vastgemaakt, daarboven een tiental insignes in de vorm van omgekeerde bruine driehoeken met een geel randje en in het midden van elk een geel symbool. Op de linkermouw aan de bovenkant twee witte etiketten met bruine letters: "wiwilvo-groep", "N.P.G. Rotterdam".

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie