Brillenkoker van metaal, overtrokken met donkerblauw kunststof of wasdoek, met brillendoekje van crèmekleurig velours (?), "I. Kleyn"

 

Vrij platte brillenkoker (2) van metaal bekleed met donkerblauw wasdoek (?) waarop een kubus-achtig motief in reliëf. Rechthoekig van vorm met afgeronde hoeken. Aan één lange zijde een...

Maker
I. Kleyn
Objectnummer
60096-2-3
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1923/1927
Opschriften
Opdruk koker in goudkleur: "I. KLEYN, OPTICIEN, DEN HAAG.". Opdruk doekje: "I. KLEYN / OPTICIEN / REINKENSTRAAT 30 / Telef. 33652 / DEN HAAG.".

Vrij platte brillenkoker (2) van metaal bekleed met donkerblauw wasdoek (?) waarop een kubus-achtig motief in reliëf. Rechthoekig van vorm met afgeronde hoeken. Aan één lange zijde een scharnierend deksel. Op de naar binnen gebogen rand van het onderste deel van de koker is in diepdruk in goudkleur de naam van de opticien gedrukt. Dit is echter pas zichtbaar als de brillenkoker opengeklapt is. De bekleding aan de binnenkant van de koker is van zwart velours. Rechthoekig doekje (3) van crèmekleurig velours? Langs alle zijden gekarteld afgeknipt. Opdruk in donkerbruin. Rechthoekig vak met centraal bovenaan een afbeelding van een knijpbril en daaronder de gegevens van de opticien.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie