Bril met grote glazen op sterkte, grof montuur van crèmekleurig naar donkerbruin verlopend transparant kunststof, "ACTUELL"

Museum Rotterdam
1975/1980
Opschriften
Binnenzijde linkerveer: "actuell Germany 135". Binnenzijde rechterveer: "135 mod. 726 56 14 599".
St. Historisch Kostuummuseum.

Bril, grote glazen op sterkte met een stevig montuur van transparant kunststof. De brug en het montuur zijn uit één stuk. Bij de brug is het montuur crèmekleurig en naar de slapen toe wordt het montuur bruin tot donkerbruin, maar steeds transparant. De veren deels donker, deels licht. De metalen kern is zichtbaar, de oorsteunen zijn naar beneden gebogen en de veren zitten met een scharnier aan het montuur vast.

Aanvullingen