Bolero

 

Blauw jasje van kasjmier wol versierd met witte soutache. Geschulpte garnering met knoopjes aan de mouw. Sluiting middenvoor bovenaan bij de hals. Blauw was in de mode in deze periode. Het jasje...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 1097
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1860 - 1870
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
schenking schenking

Blauw jasje van kasjmier wol versierd met witte soutache. Geschulpte garnering met knoopjes aan de mouw. Sluiting middenvoor bovenaan bij de hals. Blauw was in de mode in deze periode. Het jasje werd een souave jasje genoemd, naar het uniform van het zoeaven leger, of bolero als het buiten werd gedragen. Het jasje werd met een bijpassende rok gedragen, of met een losse rok. Onder het jasje werd een witte blouse gedragen. Er hoefde geen strak ingeregen korset onder worden gedragen, en vormde zo sportieve kleding voor buiten, bijvoorbeeld voor wandelen of een picknick. Het is een zeldzaam stuk.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie