Body Trigger

 

Wat is er intiemer dan onze relatie met onze computers en smartphones. 'Body Trigger' is onderdeel van de serie 'Eros Loading'. In de series 'Eros Loading' en 'iTouch Store' staat de Estse Darja...

Maker
Popolitova, Darja
Objectnummer
GM 2020.006
Instelling
Museum Arnhem
Periode
2017

Wat is er intiemer dan onze relatie met onze computers en smartphones. 'Body Trigger' is onderdeel van de serie 'Eros Loading'. In de series 'Eros Loading' en 'iTouch Store' staat de Estse Darja Popolitova stil bij de intimiteit die wij ervaren met onze apparaten. `Ik raak aan, tik, scrol.. opnieuw en opnieuw. Verlicht door een blauw scherm, zoals in het maanlicht, kent mijn telefoon mij beter dan ik mijzelf ken.` Onze relatie met computers ligt volgens Popolitova dieper dan louter praktisch. Het is volgens haar een erotisch en spiritueel spel dat we spelen waarbij de aanraking met het digitale apparaat belangrijker wordt dan intermenselijk contact. Daarnaast zijn we gefacineerd door onze zelfrepresentatie op het internet. We streven naar de meest ideale vorm van onszelf, die met een druk op de knop aan te passen is. Maar wat voor invloed heeft dit op onze identiteit?

Een draagbaar object, zwart draad met witte uiteinden, de bedel is een lang gerekt zwart object met bollingen, aan het uiteinden een inkeling met zilver/koper kleurig voorwerp erin. Afkomstig uit de serie Eros Loading (2017).

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie