"Blue heart jurk"

 

Deze wollen jurk met lange mouwen en kobaltblauw inzetstuk in bustiervorm is een creatie van de Amerikaanse ontwerper Patrick Kelly. Hij studeerde aan de Parsons School of Design in New York en...

Doorzoek de website met tags
Maker
Patrick Kelly (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2011.0057
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1985/1990

Deze wollen jurk met lange mouwen en kobaltblauw inzetstuk in bustiervorm is een creatie van de Amerikaanse ontwerper Patrick Kelly. Hij studeerde aan de Parsons School of Design in New York en was de eerste Amerikaanse ontwerper die toegelaten werd tot de 'Chambre syndicale du prêt-à-porter des couturiers et des créateurs de mode'. Zijn kleurrijke creaties waren commercieel succesvol tijdens de tweede helft van de jaren 1980. Hij behandelde op speelse wijze ook raciale stereotypering met zijn ontwerpen. Beroemdheden zoals Grace Jones en Isabella Rosselini waren klanten. In 1990 stierf de ontwerper op 35-jarige leeftijd aan de gevolgen van HIV.

Deze wollen jurk met lange mouwen en kobaltblauw inzetstuk in bustiervorm is een creatie van de Amerikaanse ontwerper Patrick Kelly. Hij studeerde aan de Parsons School of Design in New York en was de eerste Amerikaanse ontwerper die toegelaten werd tot de 'Chambre syndicale du prêt-à-porter des couturiers et des créateurs de mode'. Zijn kleurrijke creaties waren commercieel succesvol tijdens de tweede helft van de jaren 1980. Hij behandelde op speelse wijze ook raciale stereotypering met zijn ontwerpen. Beroemdheden zoals Grace Jones en Isabella Rosselini waren klanten. In 1990 stierf de ontwerper op 35-jarige leeftijd aan de gevolgen van HIV. Zwarte, aansluitende jerseyjurk met lange mouwen en rechtopstaande kraag. Felblauw tussenstuk dat aan de bovenkant hartvormig is en aan de onderkant doorbuigt naar de zijnaden. De afgeronde bovenkant is afgewerkt met een brede zwarte bies. De afronding vanaf lenden middenvoor naar de heupen heeft een breed stiksel en hangt onder het stiksel los. Ritssluiting in de rug is blind ingestikt.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie