Blauw kostuum met maritieme versieringen voor historische optocht 1913

 

Blauw met rood en wit kostuum, wollen jas en broek, met maritieme versieringen die een hoge rand aanduiden. Boord en manchetten van rode stof, rode bies langs voorzijde en achterzijde....

Maker
Domhoff
Objectnummer
27364-1-2
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1913/1913
Opschriften
Etiket 1 en 2: "Gebr.s Domhoff Rotterdam / Hofkleedermakers van / Z.K.H. den prins der nederlanden". Etiket 1, geschreven met inkt: "J. A. Ruys / 0(3?)-11-13". Etiket 2, geschreven met inkt: "J. A. Ruys / 1-11-13".
Herkomst
Gedragen in historische optocht, eeuwfeest van het herstel van 'Neerlandsch onafhankelijkheid', 17 november 1913 te Rotterdam.

Blauw met rood en wit kostuum, wollen jas en broek, met maritieme versieringen die een hoge rand aanduiden. Boord en manchetten van rode stof, rode bies langs voorzijde en achterzijde. Goudkleurige epauletten op de schouders, op de rechterschouder tres van touwen die op de voorzijde worden vastgezet aan knoop. Voorzijde schuin weggesneden, met witte stof ingezet. Zilverkleurige knopen op voorzijde die het weggesneden voorpand volgen. Lange achterpanden. Blauwe klepbroek met taps toelopende pijpen tot op de kuiten (kuitbroek). Zilverkleurige bies en militaire tressen op het bovenbeen. Splitten onderaan de buitenkant van de broekspijp, met linten vast te maken. Knoopsluiting langs tailleband.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie