Beugeltasje met haak

 

Zilveren scharnierende tasbeugel met licht gegolfde toogvorm, voorzijde beugel voorzien van een knop en een gegoten reliëf van florale motieven in een gematteerd fond; binnenzijde beugel heeft een...

Maker
Velthuysen, Simon
Objectnummer
KA 3873
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1800/1818
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse accessoires van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
legaat 1890

Zilveren scharnierende tasbeugel met licht gegolfde toogvorm, voorzijde beugel voorzien van een knop en een gegoten reliëf van florale motieven in een gematteerd fond; binnenzijde beugel heeft een sluitveer met C-vormige versieringen. Achterbeugel geheel glad met de ophangknop met gladde ring waaraan de geprofileerde gladde haak. Het langwerpige beursje is vastgenaaid aan de beugel. Het tasje is een blauw/groen monochroom gekleurd en gevoerd zijden weefsel. Eronder is gedeeltelijk het oorspronkelijke oranje fluwelen tasje te zien. Het zijden tasje is er later overheen gezet.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie