Avondschoenen met rozettenversiering in goud lamé

 

Deze avondschoenen in goud lamé hebben een Cubaanse hak. Deze hakstijl kwam op in het begin van de twintigste eeuw en werd rond 1910 de standaardhak voor wandelschoenen en laarzen. De Cubaanse hak...

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Objectnummer
MMH.1989.0372
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1925

Deze avondschoenen in goud lamé hebben een Cubaanse hak. Deze hakstijl kwam op in het begin van de twintigste eeuw en werd rond 1910 de standaardhak voor wandelschoenen en laarzen. De Cubaanse hak bestaat uit laagjes leer en is bovenaan breder voor een stevig evenwicht. Bij deze avondschoenen is de hak bekleed met stof voor een chiquer effect. Een riempje over de wreef met een zilverkleurig knoopje met stras sluit de schoen. De bekleding in goud lamé heeft een rozettenmotief. Door de kortere rokken waren schoenen in hun geheel zichtbaar. De versiering beperkte zich niet langer tot het voorste van de schoen en het aanbod aan materialen en kleuren groeide. De variëteit in aanbod zorgde voor kleinere productieoplages waardoor modieuze schoenen duurder werden.

Deze avondschoenen in goud lamé hebben een Cubaanse hak. Deze hakstijl kwam op in het begin van de twintigste eeuw en werd rond 1910 de standaardhak voor wandelschoenen en laarzen. De Cubaanse hak bestaat uit laagjes leer en is bovenaan breder voor een stevig evenwicht. Bij deze avondschoenen is de hak bekleed met stof voor een chiquer effect. Een riempje over de wreef met een zilverkleurig knoopje met stras sluit de schoen. De bekleding in goud lamé heeft een rozettenmotief. Door de kortere rokken waren schoenen in hun geheel zichtbaar. De versiering beperkte zich niet langer tot het voorste van de schoen en het aanbod aan materialen en kleuren groeide. De variëteit in aanbod zorgde voor kleinere productieoplages waardoor modieuze schoenen duurder werden. Stoffen avondschoenen met rozettenversiering in goud lamé. Sluiting met riempje over de wreef. Zilveren sluitknoopjes met strassteentje. Cubaanse hak. Typische hakschoen voor Latijns-Amerikaanse dansen. De Cubaanse hak won aan populariteit door de Latijns-Amerikaanse dansen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie