Avondjurk van roze stof in wilde zijde look, enkellang model, mouwloos, met opstaand boordje en langs de halslijn een brede randversiering van glaskralen en strass steentjes. Onderdeel van avondensemble

 

Avondjurk van roze stof in wilde zijde look, enkellang model, mouwloos, met opstaand boordje en langs de halslijn een brede rand versiering van glaskralen en strass steentjes. Onderdeel van...

Doorzoek de website met tags
Objectnummer
1008389
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1965/1970

Avondjurk van roze stof in wilde zijde look, enkellang model, mouwloos, met opstaand boordje en langs de halslijn een brede rand versiering van glaskralen en strass steentjes. Onderdeel van avondensemble.

De jurk is mouwloos en heeft een hoog gesloten ronde halslijn met opstaand boordje 3,5 cm Over de schouders langs de halslijn voor en achter is de jurk versierd met een rand van 14 cm breed glaskralen en strass steentjes. Deze rand volgt in de stof hetzelfde patroon, bovenaan de jurk zit dus een rand van 10 cm vastgenaaid aan voor- en achterpand, hieraan het opstaand boordje.

Coupevorming dmv prinsessenlijn lopend vanuit de schoudernaad. Middenachternaad met ritssluiting, metalen rits 54 cm. Gevoerd met roze voeringstof. Tegen de roze stof van het ensemble is een verstevigende laag gestreken, een soort gaasdoek.

De versiering aan de hals bestaat uit doorzichtige en witte kleine glaskralen in golf- en bloempatronen opgenaaid, en grote en kleine roze strass steentjes met grotere ovale glaskralen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie