Avondjapon met onderjurk (japon)

 

Japon van donkerblauwe, katoenen voile met witte stippen. Strak lijfje, smalle lange raglanmouw, onder de elleboog gerimpeld op de binnennnaad. V-hals, afgezet met een gerimpelde strook voile en...

Maker
Metz & Co
Objectnummer
KA 22338.1
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1952
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 20e en 21e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
schenking 2007 schenking 2007-09

Japon van donkerblauwe, katoenen voile met witte stippen. Strak lijfje, smalle lange raglanmouw, onder de elleboog gerimpeld op de binnennnaad. V-hals, afgezet met een gerimpelde strook voile en een iets smallere strook gerimpelde kant. Middenvoor eindigend in een strik met afhangende linten van voile. De kraag staat aan de achterkant omhoog, door middel van vijf baleinen van dun gegolfd ijzerdraad. Het lijfje loopt middenachter uit in een punt, eindigend onder taillelijn. De gerende lange rok heeft middenvoor en middenachter een naad en is in de taille genaaid aan het lijfje. De naad middenachter is, beginnende bij de punt van het lijfje, sterk ingerimpeld over een lengte van 33 cm, eindigend in een rond weggeknipte split, afgezet met een gerimpelde strook voile, bedekt met een smallere strook naturelkleurig gerimpeld kant langs de gehele onderkant van de rok.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie