Blog

Laat je inspireren door kennis en vakmanschap van onze Modemuze community


Filter

Filter

 • Blog
   

  In Academy-lezingen delen conservatoren en andere experts kennis over mode- en...

 • Blog
  Gala rokjas van een opperjagermeester, collectie Paleis Het Loo. Foto: Niels Coppes.
  11

  Houdt jij ook van een goede detective? Soms zijn het de kleinste details die voor een grote doorbraak kunnen zorgen. Als conservator moet je dan ook als een echte speurder te werk gaan, want niet alles is altijd op het eerste oog afleesbaar. Zeker bij kleding niet. Daarom is het belangrijk om zo nu en dan alles eens even goed binnenstebuiten te halen...

 • Blog
   
  31 okt 2017

  Mode- en kostuumprenten in boeken en tijdschriften zijn verzameld als bron van inspiratie voor onze eigen tijd. Maar hoe betrouwbaar zijn zij eigenlijk? Droegen mensen echt dergelijke kleding? Gaat het om geschiedenis of theater?

 • Blog
   
  28 sep 2017

  De rol van vrouwen in de wederopbouwperiode is vaak onderbelicht en onbekend. Conservator Sjouk Hoitsma laat zien welke rol vrouwen hebben gespeeld in deze periode én welke rol kleding hierin had.

 • Blog
  2

  Ieder kledingstuk heeft zijn eigen verhaal. Het is een bron van informatie over schoonheidsidealen, mode, materialen, technieken, makers en dragers. Conservator Bianca M. du Mortier geeft tips voor het doen van eigen ‘kostuumhistorisch onderzoek’.