Laat je inspireren door kennis en vakmanschap van onze Modemuze community

27 okt 2016

Museum Van Loon beschikt over een koetshuis, dat oorspronkelijk een eenheid vormde met het huis aan de Keizersgracht 672. Onlangs werd een van de meest spectaculaire rijtuigen, de gala-berline van jonkheer Louis van Loon gerestaureerd. Daarbij werkte het museum samen met de Meesteropleiding Coupeur voor de reconstructie van de bijbehorende livreien.

Uitsnede van een ontwerp van Elke Scheffers

Vele handen maken licht werk. Zo ook bij de totstandkoming van de kleine kostuumopstelling...

• Blog

De tentoonstelling Mode bij Van Loon laat zien hoe de familie Van Loon door de jaren heen omging met trends en stijl. Aan de hand van portretten uit de eigen collectie dook kostuumhistorica Rosalie Sloof het archief in om onderzoek te doen naar de modecollectie van de familie. Gedurende haar zoektocht heeft zij veel bijzondere objecten kunnen ontdekken, onderzoeken en reconstrueren waardoor deze nu weer in volle glorie getoond kunnen worden in de ruimtes waar zij ooit gedragen zijn.

Blog Modemuze Sterre Snijders The Making of Haar! 1

24 feb 2016

Het opbouwen van een tentoonstelling is nog een hele klus. Na twee jaar onderzoek doen lijkt twee weken op zaal opbouwen weinig. Deze blog neemt je mee tijdens de opbouw van de tentoonstelling Haar in het Centraal Museum en laat zien wat er allemaal achter de schermen gedaan moet worden.