Blog

Laat je inspireren door kennis en vakmanschap van onze Modemuze community


Filter

Filter

 • Blog
   
  Le
  21 aug 2021

  Deze met de hand beschreven spitzen zijn bedoeld voor een man.

  Ze staan opgesteld in de expo...

 • Blog
  sieraden
   
  Ri
  17 jun 2021

  Jozef Wiggers kwam plotseling in aanraking met modesieraden op een boekenbeurs en was meteen verkocht. De hoogtepunten uit de verzameling van Wiggers zijn vanaf 11 juli te zien zijn in CODA Apeldoorn. Conservator Rianne Groen licht alvast enkele topstukken toe. 

 • Blog
   
  El
  31 mei 2021

  In dit blog vertelt Els Drummen, conservator bij CODA Apeldoorn, over de nieuwe tentoonstelling CODA Paper Art 2021 en stelt ze alvast drie van de 48 kunstenaars uit de tentoonstelling aan je voor! 

 • Blog
   
  18 mei 2021

  De expo 'Bags: Inside Out', georganiseerd door het Victoria and Albert Museum in Londen, is de meest uitgebreide Britse tentoonstelling over het ultieme accessoire. In dit Engelstalig blog gaan Catherine Buckland en Lotte Schwillens in gesprek met curator Lucia Savi over de totstandkoming van de tentoonstelling en wat tassen volgens haar nou precies zo fascinerend maakt.

 • Blog
   
  22 apr 2021

  In dit blog neemt conservator Deborah Paalman mee langs de grote collectie 14de/15de -eeuws schoeisel van het Dordrechts Museum: alledaagse schoenen voor kinderen en volwassenen, hoge laarsjes met rolknopjes en enkelhoge schoenen die je in één handomdraai kon sluiten. Maar ook prachtige opengewerkte 'feestschoenen'. Zowel voor hem als voor haar.

 • Blog
  Campagnebeeld tentoonstelling, foto.
   
  26 feb 2021

  Hoewel de precieze openingsdatum vooralsnog in het ongewisse blijft door toedoen van you-know-who, is er hard gewerkt in het Centraal Museum Utrecht om een spetterende tentoonstelling te presenteren die een onderbelichte kant van de modegeschiedenis in de spotlights zet. Tot die tijd is hier alvast een voorproefje.

 • Blog
  Foto © Tim Walker Vormgeving © Ines Cox
   
  2 nov 2020

  2020 was en blijft een ongewoon jaar. Nog nooit spendeerden we zoveel tijd thuis. Om de tijd te doden, gingen we in onze comfortabele tracksuits door onze spullen. Gebeten door deze kriebel, deed het collectieteam van Modemuseum Hasselt hetzelfde. We gingen grasduinden in het eigen rijkelijk gevulde archief en vonden verborgen schatten, verhalen en anekdotes.

 • Blog
  Nationale Feestrok van Mies Boissevain. Collectie Verzetsmuseum Amsterdam.
   
  25 aug 2020

  Representatie en identiteit zijn misschien wel de twee belangrijkste thema’s van 2020. Ook voor...

 • Blog
   
  Ri
  21 aug 2021

  Oranje als kleur van bevrijding - dat zien we vooral in de naoorlogse periode. In de...

 • Blog
   
  18 aug 2021

  In de tentoonstelling ‘Maison Amsterdam’ in De Nieuwe Kerk staat onder andere de sjaal met de...

 • Blog
   

  Binnen de traditionele ambachten mag jade zo min mogelijk bewerkt worden – laat staan met...

 • Blog
   
  9 mei 2020

  Drie documentaires die je doen wegdromen in quarantaine tijden. Stap in de wereld van Alexander...

Pagina's