• Aankondiging Mens Fashion Fair door RAVAGE, 1995

De kunsthistoricus en kunstenaar John Sillevis gaat met het ontwerpersduo van RAVAGE in gesprek over de dandy, mannenmode en meer.

• favoriet  5

Het Centraal Museum presenteert voor het eerst op zo’n grote schaal een bijzondere selectie uit de eigen modecollectie in de tentoonstelling Uit de Mode. Modeconservator Ninke Bloemberg koos ruim honderd hoogtepunten uit de collectie en zette ze in de spotlights.

• Uniform NS

In de jaren '80 en begin jaren '90 gingen overheidsinstellingen en bedrijven steeds meer aandacht aan hun huis-stijl besteden. Belangrijke grafische ontwerpers werden gevraagd om bedrijfskleding te ontwerpen. Zo ook Clemens Rameckers van RAVAGE.

• Zaalfoto van de tentoonstelling. Foto: ©Stany Dederen

Van 31 maart t/m 27 augustus 2017 is in het MoMu in Antwerpen de tentoonstelling 'Margiela, de Hermès jaren' te zien. In de tentoonstelling worden de ontwerpen van beide modehuizen tegenover elkaar geplaatst met als doel om de (schijnbare) oppositie tussen beiden te verkleinen.

• favoriet  4

In het Tassenmuseum Hendrikje is van 11 maart tot 27 augustus 2017 de tentoonstelling It's a Men's World te zien. Omdat mannen door de eeuwen heen altijd diverse soorten tassen hebben gedragen bekijken we in deze driedelige serie over mannentassen de vraag Fashion or Function? In deel 2 kijkt Leonie Sterenborg, conservator in het Tassenmuseum Hendrikje, voor ons naar werk- en aktetassen, de sporttas en reis- en vrijetijdstassen.

• favoriet  0

Audrey Hepburn is altijd belangrijk geweest in ons huishouden, mijn moeder aanbid haar als actrice en stijlicoon. Ik ben opgegroeid met haar films en heb talloze Audrey gerelateerde cadeaus gegeven met verjaardagen en moederdag. Een bezoek aan de tentoonstelling van het Gemeentemuseum was dan ook een groot plezier. Deze vrouw was ook nog eens de muze van ontwerper Hubert de Givenchy.

• favoriet  3

Toen Japan in de 19de eeuw eindelijk zijn poorten opende voor het Westen onstond een enorme rage voor alles wat Japans was. Door deze hype, het zogenaamde Japonisme, werden producten speciaal voor de export gemaakt en aangepast aan de smaak van de Westerse consument. Waaiers waren het meest betaalbaar en dus zeer geliefd als "typisch Japans".

• De tentoonstelling It’s a Men’s World is van 11 maart t/m 27 augustus 2017 in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam te zien.

In het Tassenmuseum Hendrikje is van 11 maart tot 27 augustus 2017 de tentoonstelling It's a Men's World te zien. Omdat mannen door de eeuwen heen altijd diverse soorten tassen hebben gedragen bekijken we in deze driedelige serie over mannentassen de vraag Fashion or Function? In deel 1 kijkt Leonie Sterenborg, conservator in het Tassenmuseum Hendrikje, voor ons naar zakken in mannenkleding, jachttassen en sporrans.

• favoriet  3

De Franse schilder Antoine Watteau (1684-1721) is naamgever van de beroemde plis Watteau of de Watteaujurk. De interpretaties van vandaag zijn compleet anders. Niet langer bolt de hele jurk op en de plooi is een sierlijke sluier vanaf de schouder geworden. Deze 'Watteau dress' was het afgelopen jaar erg populair op de rode lopers van grote internationale (film)festivals.

• Atelier van Rijsoort, jaren ’30

Modegeschiedenis vertelt vaak over grote mode ontwikkelingen en bekende modeontwerpers. Er hebben aan deze geschiedenis echter veel meer individuen een bijdrage geleverd waarvan de naam is vergeten. Eén van deze personen is Nellie van Rijsoort.