Blog

 • Modemuze – Centraal Museum – Ninke Bloemberg – Duurzaamheid – Upcyclen – Duran Lantink
  favoriet  2
   

  Sale, korting, twee voor de prijs van één: als consument zijn we dol op een goede aanbieding, maar wat voor gevolgen heeft dit koopjesjagen? En, wat gebeurt er eigenlijk met de ongekochte ontwerpen? In de nieuwe tentoonstelling ‘Duran Lantink: Old Stock’ in het Centraal Museum worden deze vraagstukken aan de kaak gesteld door ontwerper en stylist Duran Lantink.

 • favoriet  2
   

  Sieradenmaker Lisa Walker (1967, Nieuw Zeeland) is gefascineerd door alledaagse gebruiksvoorwerpen en hun vele betekenissen en ziet deze als middel om zowel de hedendaagse sieradenwereld als de consumptiemaatschappij  te bevragen. Dit doet zij door bestaande massa-geproduceerde voorwerpen te verheffen tot sieraad.

 • Alessandro Michele voor Gucci, Cruise collection 2020 – Instagram Gucci
  favoriet  5
   

  Het kan jullie niet ontgaan zijn: de Cruise 2020 collectie van Alessandro Michele voor Gucci.[1] Met ontwerpen voorzien van indrukwekkende borduursels en fascinerende sieraden ademde de show Gucci.

 • Modemuze – Museum Rotterdam – Sjouk Hoitsma – Party People – 2019 – mode – nachtleven – uitgaan – party – Noor
  favoriet  5
   

  Van Superbimbo-avonden tot een striptease met Oud Hollands haakwerk, het Rotterdamse nachtleven zit vol verrassingen! En het is allemaal te zien in de tentoonstelling Party People in Museum Rotterdam.

 • modemuze - madelief hohe - gemeentemuseum den haag - sterke vrouwen in de mode - 10 wist je dat
  favoriet  2
   

  Tot en met 24 maart was in het Gemeentemuseum Den Haag Femmes Fatales, Sterke vrouwen in de mode te zien. De expositie reist nu door naar het Modemuseum in Hasselt waar deze opent op 13 april als ‘Wonder Women’. Wist je dat…

 • Blog, Modemuze, Jean Cocteau, door Philippe Halsman in 1949
  favoriet  1
   

  Jean Cocteau (1889-1963) was een tot de verbeelding sprekende kunstenaar. Hij uitte zich in bijna alle artistieke media: poëzie, literatuur, vormgeving, beeldende kunst, theater en zijn favoriete medium: film. Meer nog dan om zijn werk was hij bekend om zijn opmerkelijke leven en bijzondere persoonlijkheid.

 • favoriet  2
   

  Van kapperselfies tot neuscorrecties: mensen leggen hun persoonlijke en ‘maakbare’ schoonheid steeds vaker vast met hun mobiel en delen deze online. De expo Chemical Beauty verkent wat jongeren inspireert, hoe ze zich 'mooi' maken en welke middelen populair zijn.

 • Das Leben am Haverkamp, Trompe l'oeil bomberjas van strijkkraaltjes met rok, 2017, collectie Centraal Museum Utrecht.
  favoriet  3
   

  Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet… Heuse ‘ogengymnastiek’ noemt Twan Janssen het: gezichtsbedrog, of trompe l’oeil, is dan ook niet weggelegd voor een vlugge blik. Van schildersdoek (denk Escher) tot psychedelische cirkels op het internet, dat wat we zien is vaak niet dat wat het is. Modeontwerpers zijn ook niet bang om de kijker (en drager!) te bedriegen…

 • Samburu meisje uit Kenia. Fotograaf: Mario Gerth.
  favoriet  4
   

  In de collectie van Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen bevinden zich zo’n 30.000 sieraden. Vanaf 13 oktober zijn er daarvan 1000 te bewonderen tijdens SIERADEN – makers & dragers, de tentoonstelling die na een eerdere opstelling in Museum Volkenkunde, nu in het Afrika Museum in Berg en Dal is te zien.

 • Belle van Zuylen geschilderd door Maurice Quentin de La Tour (1766) in Musée d'art et d'histoire de Genève
  favoriet  5
   

  Een wandelstok, een rouwjuweel of een leren peuterschoen: musea kennen vele kleine en vaak kwetsbare voorwerpen die slechts zelden zijn te zien. Deze voorwerpen worden doorgaans bewaard op planken en in lades in het depot. En dat is jammer, want ze vertellen veel over het dagelijks leven in vroeger tijden.

Pagina's