Doeken, handschoenen, tassen, ringen, riemen, banden, stoffen en hoofddeksels. Allemaal speelden ze een belangrijke rol bij de uitwisseling van geschenken tussen Albrecht Dürer en zijn vrienden.
Onder 19e-eeuwse japonnen gingen heel wat lagen onderkleding. Het ondergoed zorgde er niet alleen voor dat de bovenkleding schoon bleef, maar ook dat het voorzien werd van het modieuze silhouet.
Panterprint was al eerder in de mode, maar nog nooit was het zo populair als in de twintigste eeuw. Van sekssymbolen tot First Ladies, panter(print) was voor iedereen.
Meer dan 150 jaar lang heeft het dubieuze sprookje 'Alice in Wonderland' veel verschillende vormen aangenomen. In dit blog worden vijf voorbeelden van kostuums gerelateerd aan de paradoxale verhaallijn van Alice in Wonderland: enerzijds een weerspiegeling en anderzijds een vlucht van de maatschappij.
Trends komen en trends gaan. Waar panterprint in de 18e eeuw nog geliefd was, verdwijnt het in de 19e eeuw vrijwel uit het modebeeld. Maar dat het niet meer in de mode was, betekent uiteraard niet dat het niet meer gedragen werd.
Waar zijn de herauten van wapenen gebleven? Dat vroeg Trudie Rosa de Carvalho zich af toen ze de inhuldiging van koningin Beatrix vergeleek met de inhuldiging van Willem I. Ze ging op onderzoek uit...
Panterprint, de een vindt het misschien een tikkie ordinair, de ander juist reuze modieus. Toch kent deze trend een lange geschiedenis, zo was het in de 18e eeuw al zeer trendy.
Miljoenen mensen over de hele wereld vieren kerstmis, vanuit religieuze of culturele overwegingen. Zo ook in Groenland - waar dit gepaard gaat met een speciale outfit. Lees verder over dit feestkostuum en de tradities uit dit circumpolair gebied.