Blog

 • foto: © Sem Langendijk
  favoriet  9
   

  Modeontwerpster Liselore Frowijn is door Modemuze uitgenodigd om een door haar geselecteerd stuk uit de online collectie offline in het depot te bekijken.

 • RAVAGE's atelier, studio, showroom en kantoor, Parijs, 1986. Foto: © Sigurd Kranendonk.
  favoriet  5
   

  Als het aan kunstenaarsduo RAVAGE ligt, verdwijnt de uitdrukking ‘Schoenmaker blijf bij je leest’ direct in de prullenbak. Wat het werk van Arnold van Geuns en Clemens Rameckers juist zo divers maakt, is dat zij altijd ruimte hebben gegeven aan nieuwe impulsen, creativiteit en zin. Dit maakt ze moeilijk te vangen in een tentoonstelling, maar levert wél een treffend beeld op.

 • Zaalfoto van de tentoonstelling. Foto: ©Stany Dederen
  favoriet  5
   

  Van 31 maart t/m 27 augustus 2017 is in het MoMu in Antwerpen de tentoonstelling 'Margiela, de Hermès jaren' te zien. In de tentoonstelling worden de ontwerpen van beide modehuizen tegenover elkaar geplaatst met als doel om de (schijnbare) oppositie tussen beiden te verkleinen.

 • Fransje van der Waals met haar man en dochter, foto: eigendom Fransje
  favoriet  3
   

  Als groot liefhebber van de kleding van Puck & Hans heeft Fransje van der Waals veel van de stukken die ze in het verleden gekocht heeft bewaard. Een aantal van deze stukken zullen van 9 juni t/m 3 september 2017 in het Amsterdam Museum te zien zijn. 

 • ©Martijn van Strien
  favoriet  1
   

  Ontwerper Martijn van Strien stelt een totaal ander model voor de mode-industrie voor. Zijn doel is een systeem zonder overproductie. 

 • Max Heymans, foto: ©Ferry van der Nat
  favoriet  0
  1

  De openingsavond van de 24e fashion week staat in het teken van de Nederlandse modegeschiedenis. Twee themashows verzorgt door vooraanstaande stylisten geven een inzicht in de rijkdom die de Nederlandse mode kent. Modemuze sprak voorafgaand aan deze avond met Ferry van der Nat, die stukken van Nederlandse couturiers van 1960 tot 2016 selecteerde.

 • Handschoentasje uit de H&M x Maison Martin Margiela collectie in 2012, foto: ©Kenny Nagelkerke
  favoriet  3
   

  Sinds 2004 brengt het Zweedse warenhuis H&M ieder najaar een collectie in samenwerking met een designer uit. Elma van Imhoff staat sinds 2012 's ochtends vroeg in de rij om een stuk uit de H&M x designer collecties te bemachtigen. Intussen heeft ze al aardig wat verzameld. 

 • Jared Leto, ©Getty Images
  favoriet  0
   

  Ieder mens heeft het: haar. De een (ietsje) meer dan de ander, afhankelijk van zowel biologische als culturele factoren. 

 • China Southern Airlines, foto: ©Kenny Nagelkerke
  favoriet  2
   

  Vliegen was voor hem als vijfjarig jongetje geen vreemde ervaring. Al vanaf zijn geboorte vloog hij met zijn moeder vanuit de Verenigde Staten naar familie en kennissen in Aruba en Curaçao. Toch betekenden deze vluchten niet het begin van Cliff Muskiets (geb. 1965), purser bij de KLM, liefde voor de luchtvaart. Die werd ontketend door een teleurstellende reis met het vliegtuig van New York naar Nederland in 1970.

   

   
 • Lola Pagola, damesslipper, 1989, Centraal Museum Utrecht
  favoriet  1
  1

  Waarom zijn de vier modelabels die zich in de jaren '80 verenigden onder de naam GILL (Gletcher, Illustrious Imps, Lawina, Lola Pagola) niet (meer) bekend? Modemuze sprak met Marijke Bruggink en Marlie Witteveen (Lola Pagola) en Ruud van de Peijl (Gletcher).

Pagina's