• favoriet  0

Veel mensen bezitten bijzondere, ontroerende of voor hen interessante voorwerpen. Waar komt hun liefde voor mode/kostuum of textiel vandaan? Modemuze was aanwezig bij het Lustrum van de Nederlandse Kostuumvereniging en vroeg drie mensen om hun verhaal (en voorwerp) te delen.

• favoriet  3

Afgelopen november vond de grande finale van Fashion Fest by MAFB, powered by Modemuze plaats. De winnares mocht op het Amsterdam Museum haar ontwerpen tentoon stellen.

• Cargelli, mini-jurk, 1972, Museum Rotterdam.

Het begint bijna: de slinger aan fashionweeks die het nieuwe jaar inluiden. In de aanloop naar de shows van Fashion Week Nederland plaatsen we een serie blogs over de catwalkgeschiedenis. In deze editie: Cargelli en zijn manier van presenteren.

• Fransje van Eijsden. Foto:©Kenny Nagelkerke

Opgegroeid in een gezin met dertien kinderen was er geen geld of ruimte voor persoonlijke bezittingen. Een simpele waaier die Fransje van Eijsden als jong katholiek meisje van een oom uit Indonesië kreeg bracht hier verandering in.