Blog

Laat je inspireren door kennis en vakmanschap van onze Modemuze community


Filter

Filter

 • Blog
  Vivienne Westwood. Buy Less, Choose Well, Make it Last
  7
  24 jun 2018

  Een van de grandes dames van de mode zegt het al een tijd: koop minder, kies beter, zorg er goed...

 • Blog
  Phallus beurs, 1500-1600, Amsterdam Museum
  4
  8 jun 2015

  Stokbeurs, foedraal of phallus beurs: drie verschillende namen bij drie verschillende musea voor ogenschijnlijk hetzelfde soort object. Wat is het verhaal achter de uiteenlopende geschiedenissen van deze beursjes? En wat zeggen ze over ons huidige culturele perspectief op het mannelijk geslachtsdeel in de mode?

 • Blog
  1
  17 feb 2015

  Op 25 februari organiseert Modemuze de paneldiscussie Virtually Everyone. Prosumers and Fashion Online op de Digital Fashion Futures conferentie in Antwerpen. Welke mogelijkheden biedt het internet om te inspireren of informeren, waar de modewereld én publiek nog meer gebruik van kunnen maken?

 • Blog
  Nike Air Jordan's, remake, van Sascha op Sneakerness.
   
  25 nov 2014

  Hoewel sneakers in Nederland nog weinig voorkomen in museumcollecties, blijkt dit in Amerika wel mee te vallen. Horen sneakers in een museum thuis? En zo ja, welke zijn dan onmisbaar voor de verzameling? Vier beursgangers geven aan welke zijn nomineren.

 • Blog
  Angel Face's stem voor een schoen in een museum - Air Tech Challenge Hybrid uit 2008.
  1
  18 nov 2014

  Zondag 16 november was ik op Sneakerness, waar ik leerde over de 90s revival, drops en releases en waarom Jordans in een museum thuishoren.

 • Blog
  Friese wentke en een outfit ontworpen door MAFB-deelnemer Kaho To. Foto rechts: ©Tycho's Eye Photography.
   
  4 aug 2014

   

  Sinds mei 2014 komen er regelmatig stromen foto’s en video's van evenementen voorbij, die zijn georganiseerd voor 'fashion fest by MAFB' powered by Modemuze. Wat is het verhaal achter deze samenwerking?

   

 • Blog
   
  18 jul 2014

  Museumcollecties kunnen een inspiratiebron vormen voor modeontwerpers, maar andersom bieden jonge ontwerpers met hun werk ook een interessant perspectief op de modegeschiedenis. Ook tijdens FashionWeek is dit te zien.

 • Blog
   
  12 jun 2014

  Waar gaat het hart van een re-enactor sneller van kloppen? Hoe ga je op zoek naar (authentieke) bronnen die je vertellen hoe een 18de eeuwse japon er precies uit zag? En wat ervaar je als je moet dansen in een korset?

 • Blog
  Eindpose show Jan Taminiau tijdens de Koningsvaart, 2013. Foto: ©Sanne van Gestel
   
  2 jul 2013

  Slechts een paar dagen voor de echte show kreeg stylist Sanne van Gestel het telefoontje: of ze de show van Jan Taminiau tijdens de Koningsvaart van het nieuwe koninklijk paar wilde doen. Met foto’s en verhalen geeft ze een kijk in het harde werk dat vooraf ging aan het evenement.