Laat je inspireren door kennis en vakmanschap van onze Modemuze community

• Blog
    De schouderbanden worden ‘op het lijf’ aan het achterpand gespeld om te zorgen dat het goed past.

22 jul 2019

Liefhebbers van Outlander en Braveheart weten het: Schotland is wild en romantisch. Er is dan weinig dat de fantasie meer prikkelt dan een 18de-eeuwse trouwjurk, volledig uitgevoerd in de typische Schotse ruit. Acht ervaren dressmakers werkten twee dagen lang (gekleed in 18de-eeuwse stijl!) om het kledingstuk na te maken, met bijzondere ontdekkingen van dien.

19 okt 2018

Deel vijf van de bekende serie Patterns of Fashion is binnenkort te koop. Nu vast een review van wat je van het boek kan verwachten. Deze serie van Janet Arnold is een fenomeen voor iedereen die geïnteresseerd is in (het namaken van) historische kleding, ondermeer vanwege de gedetailleerde patronen.

Blog Modemuze Dansen in kraplap Arnemuider dracht. Foto Myrthe Tielman 1

3 dec 2017

Het Folklor Dansemble Amersfoort (FDA) is een volksdansgroep die optredens verzorgt in binnen en...