Sneakerverzameling: hoe hou je je sneakers schoon?

 
21 november 2019

Rond 1870 begon men voor het eerst 'plimsolls', ofwel sneakers, te dragen. Tegenwoordig is dit schoeisel een favoriet (en voor velen zelfs een must) in de kledingkast. Ook een groot fan van de sneaker en klaar om je eigen sneakercollectie te starten? Van onderhoud tot sale shoppen: deze tips van Tim Beumers, medeorganisator van Sneakerness, kunnen je hierbij helpen. 

Hoe maak ik mijn sneakers schoon?

Vlekken op je schoenen, dat is natuurlijk zonde. Hoe maak je dat nou schoon, want de ene vlek is de andere niet. Er is ook nog eens een groot verschil tussen diverse materialen die je op een sneaker kan vinden. Suède is bijvoorbeeld heel lastig schoon te maken en leer is een eitje.

1. Leer kan je altijd afnemen met een vochtig toiletpapiertje of een washandje met warm water

2. De middenzool is vaak simpel schoon te maken met een medium tandenborstel en wat Cif

3. Is de neus van mesh (een soort gaas) dan kan je dit schoonmaken met ossengalzeep, warm water en diezelfde tandenborstel. Je moet wel heel goed naspoelen, want zeepresten laten gele vlekken achter. Mocht dit toch gebeuren, nog een keer goed naspoelen met warm water.

4. Voor hele moeilijke vlekken zijn speciale producten zoals DFNS & Crep Protect

5. Wanneer een sneaker alleen van vilt en mesh is gemaakt of een ander materiaal dat van stof is gemaakt zoals flyknit bijvoorbeeld, dan kan je ze in de wasmachine doen. Let wel op, sneakers zijn vaak verlijmd, dus 30 graden is echt de max temperatuur. Doe de sneakers in een kussensloop of BH-zak en zet het centrifugeren uit. Doe dit niet met leer of suede schoenen.

6. Zijn de schoenen echt vies dan zijn er professionele cleaners te vinden op internet, er zijn zelfs mensen die de sneaker compleet kunnen restaureren indien je ze echt niet weg wil gooien!

Sneakerness

Het weekend van 30 november verwelkomt Rotterdam het grootste Sneakerevent van Europa: Sneakerness. De place to be als het gaat om mode, kunst en natuurlijk de nieuwste en exclusiefste sneakers. Meer informatie op Sneakerness.com

Meer weten?

Lees hier over dé sneakertrends van 2020!

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie