Sneakerverzameling: de trends van 2020

 
21 november 2019

Rond 1870 begon men voor het eerst 'plimsolls', ofwel sneakers, te dragen. Tegenwoordig is dit schoeisel een favoriet (en voor velen zelfs een must) in de kledingkast. Ook een groot fan van de sneaker en klaar om je eigen sneakercollectie te starten? Van onderhoud tot sale shoppen: deze tips van Tim Beumers, medeorganisator van Sneakerness, kunnen je hierbij helpen. 

De sneakertrends van 2020

1. Bulky tech-sneakers

De super bulky sneaker is niet meer tof, de bulky tech sneaker is steeds populairder. Denk hierbij aan de Nike P-6000, de Puma RS X, de Mizuno Wave Rider 1, Tiger Gel Kayano 360 en de Adidas Ozweego. Sommige mensen durven zelfs de Salomon XA PRO 3D GTX aan te trekken. 

2. Retro’s uit het begin van dit millenium

De grote merken blijven sneakers retro-en van 20 jaar geleden. Dus ook daar zie je steeds een stukje nieuwe oude catalogus. Het verschil met andere classisc zit hem vooral in de drukkere designs. Denk hierbij aan de Nike Shox of de Air Max Plus 2, de Reebok DMX serie, de Adidas Temper Run. 

3. Skateboard schoenen

De Nike SB dunk hype is nog steeds groeiende. Ook ASAP Rocky die samen met Under Armour een rip-off van de legendarische Osiris D3 heeft gemaakt was een teken. Het wachten is op een nieuwe focus op merken als DC. Vans is natuurlijk altijd lekker goedkoop, maar die zijn al ver boven het niveau skateboarden uitgestegen. 

4. Goedkope sneakers

Er zijn natuurlijk liefhebbers die veel geld uitgeven aan sneakers, maar de gemiddelde koper wil gewoon sneakers van onder de 100 euro. Steeds meer merken vergroten hun collectie onder de 100 euro. Want wie een schoen van 100 euro koopt of minder, houdt geld over om andere leuke dingen te doen!

Sneakerness

Het weekend van 30 november verwelkomt Rotterdam het grootste Sneakerevent van Europa: Sneakerness. De place to be als het gaat om mode, kunst en natuurlijk de nieuwste en exclusiefste sneakers. Meer informatie op Sneakerness.com

Meer weten?

Lees hier hoe je je eigen sneakercollectie start en/of hoe je je sneakers op de juiste manier schoonmaakt!

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie