Houten schoenen: Modemuze X Volkskrant in het depot

Elk stijlicoon heeft zijn archetypische voorloper. De Gucciklomp van Dakota Johnson stamt uit middeleeuwse modder. Beeld: Volkskrant.

Elk modeverschijnsel heeft zijn archetypische voorlopers. In de serie Voorlopers in de Volkskrant bespreekt journalist Wieteke van Zeil een bijzonder modedetail van een outfit gedragen door een (wereldwijd) bekend persoon. In samenwerking met Modemuze duikt zij voor de zomerserie 2017 het depot in samen met conservator Annemarie den Dekker. Daar bespreken zij de geschiedenis en betekenis van significante kostuumdetails.

Bekijk video

Verder lezen

Op de themapagina Modemuze X Volkskrant: Houten schoenen kan je je verder verdiepen in de geschiedenis van schoenen van en met hout.

Wil je het artikel in de serie Voorlopers in de Volkskrant teruglezen? Dan kan via de website van de Volkskrant.

19 augustus 2017
Doorzoek de website met tags
houtklomptrippenserie MxVK