Blog

Laat je inspireren door kennis en vakmanschap van onze Modemuze community


  • Blog
    Naai-instructies voor ‘Onderkleding voor speciale dagen’ uit het boek Das Buch der Wäsche, Brigitta Hochfelden, Leipzig, 1909. Object uit tentoonstelling Flow: The Exhibition on Menstruation (2023-2024), MEK Berlijn. Foto: Debra Knoop.
     
    22 jan 2024

    In deze driedelige blogserie word je meegenomen op een fascinerende reis van de geschiedenis van period underwear, van historische voorlopers naar het hedendaagse menstruatieondergoed.

  • Blog
     
    31 jan 2020

    Als je nu in het Tropenmuseum de trap opgaat, het museum in, hoor je onderaan de trap al een...

  • Blog
     
    19 jan 2020

    Historische kledingstukken zijn perfecte conversation pieces om het gesprek over duurzame mode...

  • Blog
    De tentoonstelling It’s a Men’s World is van 11 maart t/m 27 augustus 2017 in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam te zien.
     
    Le
    19 mrt 2017

    In het Tassenmuseum Hendrikje is van 11 maart tot 27 augustus 2017 de tentoonstelling It's a Men's World te zien. Omdat mannen door de eeuwen heen altijd diverse soorten tassen hebben gedragen bekijken we in deze driedelige serie over mannentassen de vraag Fashion or Function? In deel 1 kijkt Leonie Sterenborg, conservator in het Tassenmuseum Hendrikje, voor ons naar zakken in mannenkleding, jachttassen en sporrans.

  • Blog
     
    15 mrt 2017

    De Franse schilder Antoine Watteau (1684-1721) is naamgever van de beroemde plis Watteau of de Watteaujurk. De interpretaties van vandaag zijn compleet anders. Niet langer bolt de hele jurk op en de plooi is een sierlijke sluier vanaf de schouder geworden. Deze 'Watteau dress' was het afgelopen jaar erg populair op de rode lopers van grote internationale (film)festivals.