Blog

Laat je inspireren door kennis en vakmanschap van onze Modemuze community


Categorie

Categorie

 • Blog
  Bas Kosters, Pot of Gold, 2019, Bas Kosters, Tom of Finland Foundation Los Angeles, Bron: Bas Kosters.
   
  26 jun 2020

  "Je bent een mens en maker, dat zijn twee ontwikkelingen die langs elkaar lopen en elkaar soms raken. Het fascineert om mezelf als materie te zien."

 • Blog
  Bas Kosters, Paloma, 2019, Bas Kosters, Tom of Finland Foundation Los Angeles, Bron: Bas Kosters.
   
  26 jun 2020

  "Mode is een klein onderdeel van de expositie, maar het is iets wat me ook hier inspireert en bezighoudt en onderdeel is van mijn persoonlijke expressie. Dat verhoudt zich ook weer tot mijn tekeningen. Het is geen overduidelijke inspiratiebron voor de kijker, maar voor mij persoonlijk wel. Het mag allemaal bij en naast elkaar bestaan."

 • Blog
  Kostuum gedragen door Jacqueline de Zeeuw als Venetiaanse in het bal masque-nummer Ten Bate Van uit de musical Foxtrot (Annie M.G. Schmidt), 1977, collectie Allard Pierson | Jan Beutener, Annie M.G. Schmidt, Paul de Leeuw, theaterkostuums, Allard Pierson
   
  Le
  24 jun 2020

  Hoewel hij vaak als beeldend kunstenaar wordt gepresenteerd, Jan Beutener's (1932) oeuvre omvat ook de nodige theaterkostuums. Na een opdracht voor toneelbeelden voor het Nationale Ballet, kwam het balletje aan het rollen...

 • Blog
  Hee Eun Kim, halssieraden, 2014. Collectie Die Neue Sammlung. Foto met dank aan Arnoldsche, Die Neue Sammlung, Alexander Laurenzo©
   
  21 jun 2020

  Een auberginekleurige kaft van textiel met zwarte opdruk. Het oogt in eerste instantie misschien...

 • Blog
   

  De Amerikaanse cowboy is een personificatie van moed, vaardigheid en individualisme. In de media kennen we de cowboy alleen als een witte man, maar dit blijkt toch historisch incorrect te zijn. In dit blog lees je meer over hoe mode en populaire cultuur wordt ingezet om de onderbelichte verhalen van black cowboys aan het licht te brengen.

 • Blog
   
  17 jun 2020

  Kort na de heropening bezocht koningin Máxima het Kunstmuseum Den Haag op haar fiets in een schitterende gele outfit. Geel is een spannende kleur en wordt wel eens afgeraden om aan te trekken. Maar waarom? Van statussymbool tot pornografische herkenning - in dit blog duikt Madelief Hohé in de wereld van geel.

 • Blog
  Anoniem (Noordelijke Nederlanden), Ring met tafeldiamanten, ca. 1620-1650. Collectie Rijksmuseum (BK-2018-139).
   

  In dit blog vertelt Suzanne van Leeuwen, conservator bij het Rijksmuseum, over een bijzondere schatvondst die het Rijksmuseum onlangs aan de collectie kon toevoegen. Ze vertelt over de vondst van de ring, metaaldetectie in Nederland en laat enkele bijzondere voorbeelden van opgegraven ringen zien! 

 • Blog
  Bas Kosters, You Are Therefore I Am, 2019, Bas Kosters, Tom of Finland Foundation Los Angeles, Bron: Bas Kosters.
   
  10 jun 2020

  "Wat ik vooral geleerd heb tijdens mijn residency is dat het echt van belang is wat ik doe en dat ik me daar soms meer bewust van mag zijn. In dit geval vooral om inclusiviteit te scheppen en de LGBTQ+ community een gezicht te geven."

 • Blog
  Bas Kosters, Invite Such Delicate Tenderness, 2019, Bas Kosters, Tom of Finland Foundation Los Angeles, Bron: Bas Kosters.
   
  8 jun 2020

  Contemplatie, felroze, autonomiteit, buitengewoon en altijd analyserend: drie maanden verbleef Bas Kosters als Artist-in-Residence bij de Tom of Finland Foundation in The City of Angels, waar hij een Amerikaanse engel in menselijke gedaante werd en naar grote nieuwe hoogtes steeg.

 • Blog
   
  1 jun 2020

  Toen de themapagina 'The Fashion of Protection' op Modemuze verscheen, viel mij meteen het...

 • Blog
   
  28 mei 2020

  Joke van Dijk heeft een prachtige collectie kostuums en toebehoren waar zij 21 jaar lang onder andere modeshows en lezingen mee heeft gegeven. Het is nu echter tijd voor wat anders, en daarom biedt zij haar collectie ter overname aan.

 • Blog
  1

  Een antieke rok met een ASOS blouse of een Edwardiaanse hoed terwijl je boodschappen doet. Deze nieuwe trend noem je ook History Bounding. In dit blog lees je meer over waarom dit jouw nieuwste bezigheid kan zijn.

Pagina's