Felroze cocktailensemble 1960

 
9 mei 2014
Conservator mode & kostuum Kunstmuseum Den Haag

Wat is het beroemdste ontwerp uit ons kostuumdepot? Misschien wel het felroze cocktailensemble van Hubert de Givenchy uit 1960. Hierin schitterde namelijk niemand minder dan Audrey Hepburn in de film Breakfast at Tiffany’s.

Audrey Hepburn was de muze van Hubert de Givenchy en droeg zijn ontwerpen graag, zowel op het witte doek als daarbuiten. “His are the only clothes in which I am myself”, zei ze daarover. Zo nam ze haar eerste Oscar in één van Givenchy’s creaties in ontvangst en droeg ze zijn avondjurken tijdens bezoekjes aan de Amerikaanse president. Voor sommige filmrollen liet Hepburn zelfs in haar contract opnemen dat alleen Givenchy haar kostuums mocht maken.


In Breakfast at Tiffany’s draagt Hepburns personage Holly Golightly deze getailleerde jurk en bijpassende tonvormige jas tijdens het uitgaan in New York. De kleur “shocking pink”, die in de jaren dertig door modeontwerpster Elsa Schiaparelli werd geïntroduceerd, was één van de lievelingskleuren van Givenchy.

Naast dit cocktailensemble bevinden zich in onze depots ook kostuums uit de films Sabrina en Charade, én uit de privégarderobe van Audrey Hepburn.

Categorie: 

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie