Chanel-bruikleen terug

 
23 mei 2014
Conservator mode & kostuum Kunstmuseum Den Haag

Op 23 mei 2014 kwam de Chanel-bruikleen van het Gemeentemuseum weer retour uit Hamburg. Daar was onze Chanel-tentoonstelling de voorgaande maanden te zien, als laatste van drie venues.

Welkom thuis

De eerste locatie was bij de initiatiefnemer, Draiflessen Collection in Mettingen (Duitsland), waar de tentoonstelling in april 2013 opende. De tweede expositie was bij ons in Den Haag, en tot slot in Hamburg in het Museum für Kunst und Gewerbe. Net als in Den Haag trok de tentoonstelling daar bijzonder veel publiek. We zijn blij dat onze Chanels nu weer 'thuis' komen, want al met al zijn ze sinds oktober 2012 af en aan in bedrijf geweest voor dit project.

Het ontmantelen van een modetentoonstelling

Het ontmantelen van een modetentoonstelling houdt in: afstoffen, conditiecheck, uitkleden van de poppen, verpakken en alles netjes klaarmaken voor transport. Bij aankomst van het transport gaan alle objecten eerst voor een laatste check via het restauratieatelier. Daarna worden ze weer opgeborgen in het kostuumdepot bij de buitenlandse ontwerpers, bij de C van Chanel. Daar wachten onze Chanels dan rustig, tot ze weer aan de beurt zijn voor een opstelling, of tussentijds tevoorschijn worden gehaald voor onderzoek of studie…

Tags
Categorie: 

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie