Amsterdam Fashion College

 
1 juli 2016
Blogger en lifestyle specialist

Het is alweer afgelopen. Amsterdam Fashion College, editie 2016, werd in mei afgerond met een ceremonie in Museum Willet-Holthuysen: inspirerend, mooi en leerzaam. Laat me jullie meenemen in de ervaring die ik heb gehad met één van de meest bijzondere leerscholen in mijn leven. Iets wat mijn leven maar ook dat van alle deelnemers heeft veranderd - althans de kijk op jezelf, op mode en ondernemerschap.

Het Amsterdam Fashion College (AFC) is een initiatief van FAnZ- Productions, opgericht door Fatima Essasah. Zij zit achter dit inspirerende traject dat ze jongeren biedt om meer te leren over het ondernemerschap in de mode. AFC bestaat uit zes korte, maar doelgerichte seminars. Voor elk seminar worden gastdocenten uit de modewereld uitgenodigd om deelnemers te voorzien van nuttige informatie over het reilen en zeilen in de modewereld. Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken en je wordt tevens geïnformeerd met weetjes en feiten die alleen zij kennen.

Deelnemers Amsterdam Fashion College 2016.

Seminars

Deze vierde editie bestond uit verschillende seminars en een Fashion Challenge. Modefotografe Daisy van Knotsenburg en kunstenaar en ontwerper Karim Adduchi gaven een seminar. Ontwerpster Anbasja Blanken vertelde waarom het vinden van je eigen identiteit en het ontwikkelen van een eigen signatuur zo belangrijk is in de mode. En tijdens het seminar van modemerk Nesci kwam een stukje marketing aan bod en de inzet van social media.

Nou kan je denken dat het gaat om studeren en studeren en aanhoren wat anderen te zeggen hebben; integendeel! Het AFC is een dialoog en alle gastdocenten zijn benaderbaar voor vragen of opmerkingen. Het programma is interactief en geeft je de kans in korte tijd een netwerk met nieuwe contacten op te bouwen: je wordt deel van de FAnZ familie.

Eindopdracht

Uiteindelijk werd AFC 2016 afgesloten met een Fashion Challenge in het hart van Amsterdam; bij Het Nationale Monument op de Dam. Tot aan het moment van aankomst wist niemand wat we konden verwachten. Uiteindelijk kregen wij de eindopdracht in een mooie gekleurde envelop en dat deed alle andere kleuren vervagen...wat een assignment!

Deelnemers AFC tijdens de Fashion Challenge 2016

Afsluiting AFC 2016

De uitreiking van de certificaten en de afsluiting van deze editie vond plaats in Museum Willet-Holthuysen, gastvrouw was het project Modemuze. Vorig jaar maakten de deelnemers van AFC gezamenlijk een themapagina over Modest Fashion.

Dit jaar werden de deelnemers uitgedaagd om een mode-match te maken. Op basis van kaartjes met historische voorwerpen uit verschillende museumverzamelingen probeerden de deelnemers relaties te leggen met een eigentijdse trend. Dat leverde geweldige mode-matches op tussen heden en verleden.

Brainstormen voor de Mode Match in Museum Willet-Holtuysen

Na de uitreiking van de certificaten kregen drie participanten te horen dat zij een nominatie krijgen voor een Junior Held Award in samenwerking met Netwerk Amsterdamse Helden van Project- Coördinator Lenny Bijker. Het was een fantastische afronding van een traject dat een nieuwe generatie van talenten de mogelijkheid biedt om zich te ontplooien.

Uitreiking van de certificaten aan de deelnemers

Ik kijk uit naar een volgende AFC editie. Voor meer informatie of  deelname aan een volgende editie, kijk dan op www.fanz-productions.nl of op de Facebookpagina van Fanz Productions

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie