AFW: Dataflow door Collectie Arnhem

 
Model draagt lange groenige jas, oranjerige broek en bandana.
26 januari 2015
MA Design Cultures

Afgelopen donderdag 22 januari presenteerde Collectie Arnhem tijdens de Amsterdam Fashion Week haar nieuwe collectie in de Ateliers aan de Stadhouderskade in Amsterdam. Op een technologische beat paradeerden modellen in kleurrijke en futuristische creaties de witte en grafische ruimte in. De show van de jonge modeontwerpers was fris, jong en eigenzinnig.

Grid

‘Alles is een grid, wij zijn een grid, u bent een grid, iedereen is een grid’, zo wordt vermeld op de kaart die we bij binnenkomst overhandigt krijgen. De derdejaars modestudenten van ArtEZ lieten zich inspireren door data, die de basis vormde voor een grid. Volgens de modestudenten bestaat alles uit data: letters, cijfers, en codes. Dit gegeven vormde de basis voor de innovatieve collectie. Door letters en cijfers in een grafiek in te voeren werden er vernieuwende, grafische prints gevormd waarvan er een aantal een 3D effect hebben. Daarnaast ontstaat er een spanning door het kleurbeeld van de collectie: matte tinten die contrasteren met felle kleuren en grafisch zwart-wit.

Model draagt jurk met aan de bovenkant oranje en de rok beige.
Foto JW Kaldenbach

Foto JW Kaldenbach

Sportswear

De collectie ademt een sportieve vibe. Sportswear gecombineerd met handmatigheden zorgen voor een eigenzinnig geheel. De naam Dataflow doet de collectie eer aan: grafische lijnen vloeien over in volumineuze vormen. Door deze volumineuze vormen bestaat de collectie uit een interessant spel tussen verhullen en blootgeven. De modellen hebben of blote benen of hun navel is zichtbaar, maar nooit is het too much.

Technologie 3.0

De collectie is een verzameling van technologische snufjes, zoals de futuristische beat die past bij de creaties, ruimte en modellen. Zeer verassend is een meisje met een speaker in haar jaszak, waardoor de muziek opeens bij het model vandaan komt en niet meer uit de boxen. De klinische witte ruimte, afgezet met zwart tape, is het perfecte decor voor deze innovatieve show. Tape in grafische vormen siert de verder naturel gezichten van de modellen.

Het laatste rondje van de modellen
Het laatste rondje van de modellen, foto: Sterre Snijders

Raf Simons

Het kleurbeeld in combinatie met de ruimvallende silhouetten doet haast een beetje Raf Simons aan. Het oranje in combinatie met matte tinten en wit lijkt en knipoog te zijn naar Simons’ spring summer collectie voor Jil Sander in 2011, onlangs te zien in Momu te Antwerpen. Het spel tussen verhullen en onthullen is een interessant gegeven dat bij Simons ook een terugkerend onderwerp is.

Met de presentatie van de collectie Dataflow laat Collectie Arnhem zien dat data de toekomst is. De kernwoorden voor komend seizoen zijn volgens de modestudenten: kleurrijk, grafisch, sportief en volumineus.

Categorie: 

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie