Wintertentoonstelling - Galerie Door

 
armbanden
dec '21 18
feb '22 27
Tentoonstelling
Mariaheide
Tijd
12:00 - 17:00

Iedere winter is een uitnodiging om ons terug te trekken en naar binnen te keren. Het is tijd voor reflectie. Het werk van Uwe Poth, Jiun You Ou en Hartog & Henneman helpt ons daar een handje bij.

In het werk van kunstenaarsduo Hartog & Henneman (Jiska Hartog 1977 | Michiel Henneman 1979 Nederland) staan vaak alledaagse (gebruiks) voorwerpen in net een andere context en/of met een twist centraal. Zo is de ‘Are you Nuts’-collectie is het resultaat van een overvloed aan walnoten die ieder najaar letterlijk bij het duo op de stoep vallen. Nieuwe personages blijven maar komen, elke keer net iets anders, elke noot met zijn eigen verhaal en emotie. Sinds september 2021 ook nog ondersteund en versterkt door oude familiefoto’s.

Een ‘never-ending-story’? Ben je gek? Het is moeilijk te zeggen of deze prachtig golvende, glanzende, betoverend heldere stenen van Jiun You Ou (1982 Taiwan) een toevallige vondst of eindeloos geslepen en gepolijste voorwerpen zijn. Volgens Jiun You Ou zijn haar kwartswerken ‘liminale’ objecten, stukken die zich in de fase van een overgangsritueel bevinden, waarvan ze niet langer het ‘oude’ maar ook nog niet het ‘nieuwe’ stadium hebben bereikt. Haar objecten zijn helder en duister, kwetsbaar en gevaarlijk.

Uwe Poth (1946 Duitsland) woont en werkt sinds 1979 in Nijmegen. Zijn omvangrijk en indrukwekkende oeuvre bestaat uit talloze series tekeningen, schilderijen van een uur, visuele tijdschriften, schilderijen en nog veel meer. Het werk van Uwe Poth kenmerkt zich door de pastiche. In al zijn kunstwerken verbinden een veelheid aan fragmenten zich tot een nieuw werk. Soms zijn deze fragmenten direct te herkennen, een andere keer blijven ze lang verscholen onder de huid van verf, kleur of andere technische versluieringen. Uwe Poth nodigt ons uit zijn werk, het heden, onze tijd, steeds opnieuw en met andere ogen te ontdekken.

Zaterdag 18 december 2021 bent u tussen 12.00 en17.00 uur van harte welkom voor de opening van de wintertentoonstelling bij Galerie Door in Mariaheide.

Openingstijden Galerie Door:
Zaterdag 18 december 2021 van 12.00 -17.00 uur (opening), 20 december 2021 t/m 6 januari 2022 uitsluitend op afspraak, vanaf 7 januari 2022 iedere vrijdag en zaterdag van 11.00 -17.00 uur en op afspraak.

Galerie Door toont hedendaagse kunst en sieraden van (inter)nationale kunstenaars en ontwerpers. Experimenteel en conceptueel werk, op het snijvlak van autonome beeldende kunst en toegepaste kunst. Vernieuwende, opwindende en oorspronkelijke kunstwerken die uitblinken in hun vakkundig uitgevoerde verschijningsvormen. Galerie Door biedt een venster naar een andere wereld, is een nieuwe deur die opent...Galerie Door | Doreen Timmers | 06 42337766 | [email protected] | www.galeriedoor.nl