Wie zijn wij en wie waren zij?: Identiteit en identificatie in het geschiedenisonderwijs

 
mrt '20 13
mrt '20 13
Congres
Erasmus Universiteit, Rotterdam
Tijd
9:15 - 16:30

De Vereniging van Docenten Geschiedenis en staatsinrichting in Nederland (VGN) organiseert een nascholingsconferentie met als thema Wie zijn wij en wie waren zij? Identiteit en identificatie in het geschiedenisonderwijs.

In het programma staat de vraag naar de verhouding tussen geschiedenisonderwijs en identiteitsvorming centraal. Het zesde Nationale Geschiedenisonderwijscongres is in samenwerking met de afdeling Geschiedenis van de Erasmus Universiteit Rotterdam, in de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief in Den Haag

In het ochtendprogramma zullen Susan Legêne (Vrije Universiteit) en Karel Van Nieuwenhuyse (KU Leuven) reflecteren op de vraag naar geschiedenis en identiteitsvorming vanuit hun eigen expertise en nationale context. In het middagdeel worden in tal van nascholingsworkshops voor geschiedenisdocenten vernieuwende thema’s, werkvormen en benaderingen verkend. Hoe gaan we om met ‘Europa’ in het geschiedenisonderwijs? Hoe benutten we kranten of sociale media effectief in de les? Hoe zetten we sport of grote gebeurtenissen zoals 9/11 in om identificatie- en identiteitskwesties bespreekbaar te maken?

Zie voor meer informatie de bijgevoegde flyer of de website van VGN