Wereld vol veren

 
okt '16 14
mrt '17 05
Tentoonstelling
Museum Volkenkunde Leiden

Met veren maak je indruk, wereldwijd en al eeuwenlang. Veren zijn schitterend, onderscheidend en verbindend, verleidelijk, artistiek, exclusief en stijlvol. Kleding en voorwerpen met veren zitten vol informatie en kleurrijke verhalen over de dragers en hun wereld.

Museum Volkenkunde presenteert vanaf 14 oktober de tentoonstelling WERELD VOL VEREN; een kleurrijke verencollectie met objecten die hun oorsprong vinden in onder andere Hawaii, de Amazone, Noord-Amerika en Papoea-Nieuw-Guinea. De mooiste verenobjecten uit de museumcollectie die vanwege hun kwetsbaarheid zelden zijn getoond, zijn eindelijk te zien voor het grote publiek. Een must-see.

Spectaculaire collectie 

Overal ter wereld dragen mensen veren. Verwerkt in kleding, hoofdbedekkingen in alle soorten en maten, als onderdeel van accessoires, waaiers en allerlei onderscheidingstekens. Het is iets van alle tijden; de grootste couturiers maken er gebruik van, vorstenhuizen uit de hele wereld vertonen zich ermee en volken van Papoea-Nieuw-Guinea tot Noord-Amerika zijn er iconisch door geworden. In de tentoonstelling WERELD VOL VEREN wordt de bijzondere verencollectie afgewisseld met haute couture van hedendaagse modeontwerpers, vogels in alle soorten en maten, talrijke verhalen en interessante feiten.

Haute couture van toen en nu 

Modeliefhebbers kunnen vanaf dit jaar hun hart ophalen bij de gevederde jurken van topcouturiers zoals Jean Paul Gaultier en Thierry Mugler. Een samenwerking met Fashion Design studenten van ArtEZ in Arnhem resulteert in een spectaculair nieuw perspectief op veren in fashion.

De tentoonstelling WERELD VOL VEREN is te zien van 14 oktober 2016 tot 5 maart 2017 in Museum Volkenkunde te Leiden.