Voor Orhan/Voor Fernando van Het Wilde Oog

 
jan '20 15
feb '20 13
Tentoonstelling
Fotogalerie Objektief, Enschede

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met werk van het Amersfoortse kunstenaarscollectief ‘Het Wilde Oog’ en fotograaf Maike Brautmeier.

Het Wilde Oog, dat bestaat uit Hans Lemmerman en Inge van Run, laat werelden met elkaar botsen. Het tweetal regisseert bijzondere theatrale scènes die worden vastgelegd door fotografen.

Het Wilde Oog heeft 19 jaar lang drie vrouwen in klederdracht uit Spakenburg gefotografeerd op de meest uiteenlopende locaties. In hippe woningen, in musea, in een paleis, in een palingjurk, in een plas bloed, met 22 kabouters, een roze hond en een superlange vlecht. Corrie, Hendrikje en Wijmpje zijn beroemd als Spakenburgse Diva's.

Voor Orhan/Voor Fernando is het nieuwste project. Vijf vormgevers uit de wereld van kostuum en mode kregen de opdracht: 'Leg een verbintenis tussen een Spakenburgs klederdracht-element én de  wereld rond de Middellandse Zee. Verrijk Turkse en Portugese mannen met een kostuum-sieraad. Maak hen tot Divo's!' De laatste Spakenburgse vrouwen in klederdracht worden verbonden met de voormalige 'gastarbeiders' in Twente en Münsterland.

Het Wilde Oog en Maike Brautmeier geloven in de kracht van het beeld. Een kracht die vastgeroeste ideeën kan loswrikken. Koen van Hensbergen schrijft een brief, geïnspireerd op gesprekken met Turkse Twentse senioren: Voor Orhan.

Meer informatie?

De tentoonstelling is te zien van 15 januari t/m 13 februari 2020.
De feestelijke opening zal plaatsvinden op zondag 12 januari om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Fotogalerie-objektief.nl
Hetwildeoog.nl
Maike-brautmeier.com

Cuba Nova, Münster

Volgend op de presentatie in Fotogalerie Objektief is de tentoonstelling te zien in:
Cuba Nova Münster van 06/03 tot 03/04 2020.