Voices of Fashion Talk 2

 
jun '21 10
jun '21 10
Evenement
Online talk met Mitchell Esajas, Gee en TJ Walker
Tijd
19:00 - 19:00

In de tweede Voices of Fashion Talk gaat Mitchell Esajas co-founder van de Black Archives in gesprek met Guillaume -Gee- Schmidt en Thomas ‘TJ’ Walker van Cross Colours. De drie bespreken de uitdagingen in de industrie en wat er nodig is om verandering teweeg te brengen. Onderwerpen zijn onder andere de diversiteit bij instellingen zoals het Amsterdam Fashion Institute (AMFI).

Het door Esajas mede-opgerichte The Black Archives is een historisch archief en cultureel centrum gedragen door de organisatie New Urban Collective. Het Amsterdamse archief bestaat uit verschillende boekencollecties, archieven en artefacten die de nalatenschap zijn van zwarte schrijvers en wetenschappers. De meer dan 10.000 aanwezige boeken in de collecties behandelen onder meer thema’s als racisme en race issues, slavernij en (de)kolonisatie, gender en feminisme.

Gee en Edson Sabajo zijn founder van Patta, het internationale 'fashion to the max' kledinglabel dat in 2004 in Amsterdam werd opgericht. Via de Patta Foundation worden projecten voor jongeren die actief zijn in de muziek, sport en fashion opgezet. Ze leren over hun eigen cultuur en wat ondernemerschap is zodat zij rolmodellen voor de toekomstige generatie kunnen zijn. Gee geeft ook les aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI).

Voor meer informatie zie website va Centraal Museum. Volg de Voices of Fashion Talk op YouTube.